5 Voordelen van koud water

‘s Zomers houden we er van om te zwemmen, zodat we af kunnen afkoelen. Maar wat houdt ons tegen om het hele jaar gewoon lekker buiten te blijven zwemmen? Natuurlijk gezien is baden in koud water eigenlijk het meest logisch en daarom dan ook het beste voor lichaam en geest…

De reden dat ik ben gaan zwemmen in koud water en waarom jij het ook zou moeten doen:

  1. Je versterkt je immuunsysteem
  2. Je verbetert de werking en de flexibiliteit van je zenuwstelsel, je lichaam leert beter schakelen tussen inspanning en ontspanning
  3. Je bent je lichaam aan het ontzuren en remt ontstekingen
  4. Je zorgt voor meer mentale kracht en optimale focus
  5. Je voelt je energieker en happier

Koudwaterzwemmen is dé training om uit je comfortzone te leren komen! Wim Hof beweerd zelfs dat het de ultieme genezing is van de stress en onzekerheid van de moderne mens.
Durf jij de uitdaging aan? Het wordt daardoor in ieder geval een stuk makkelijker om in het dagelijks leven en in je bedrijf uit je comfortzone te stappen! En dat betekent vernieuwing en groei.

Bonus: zoek bewust je grenzen op door elke dag koud te douhen (of koud af te douchen om mee te beginnen) en je hebt je eerste moment van de dag buiten je comfortzone al gehad en werkt dagelijks aan positieve gezondheid. Al het andere kan alleen nog maar meevallen daarna!

Waarschuwing! Pas op dat je niet verslaafd raakt aan het heerlijke gevoel dat je krijgt wanneer je uit het koude water komt!

https://www.thebreathworkmovement.nl/blog/wimhofmethode