Het onaangeraakte lichaam

Ons lichaam is de status quo van wat wij meemaken in ons leven. Het is ons voertuig en is bedoelt als kompas en navigatiesysteem, zodat wij onze instincten en intuïtie op een zuivere manier kunnen gebruiken. Echter slaan negatieve ervaringen zich op in je lijf op het moment dat die ervaring niet gezien, gevoeld of gehoord zijn. Afhankelijk van de manier waarop jij met emoties hebt leren omgaan, komt het er dus op neer dat hoe ouder je wordt, des te meer negatieve ervaringen je met je meedraagt. Als je deze ervaringen in je volwassen jaren niet alsnog verwerkt, dan wordt je uiteindelijk ziek van de vastzittende emoties in je lijf.

Ziekte ontstaat altijd door onverwerkte emoties! Dus i.p.v. de oplossing buiten jezelf te zoeken, door naar een dokter te gaan en een pil te halen ter symptoom bestrijding, is het veel nuttiger om naar de oorzaak van het probleem te zoeken. Daarmee maakt het jouw gezondheid dus ook jouw eigen verantwoordelijkheid. Je bent zelf verantwoordelijk om genezing te zoeken in jezelf voor de kleine en grote emotionele trauma’s die je met je meedraagt en bent het ook jouw kinderen verschuldigd.

Genezing vinden wij door in contact met ons eigen lijf te komen. Onze Westerse maatschappij is sterk gericht op het hoofd en denken i.p.v. op het lichaam en voelen, terwijl lichaam en geest één zijn! Om onverwerkte emoties te voelen is het belangrijk om uit je hoofd in je lichaam te komen. Maar hoe doe je dat? Manieren om in je lichaam te komen:

knuffelen
wandelen
een bad nemen
massage
op de bank met een dekentje en een kop thee

Het gaat erom dat je datgene doet waar jij rust van krijgt. Rust laat je in contact komen met dat wat er in jou leeft. Voel, zie en hoor wat er leeft en laat je emoties stromen. Misschien wil je je gevoelens delen met anderen, zodat je meer inzicht en steun krijgt in je gevoelens. Aarzel nooit om hulp in te schakelen. Hulp vragen is geen zwakte, maar een sterke keus doordat jij jezelf gunt en geeft wat je op dat moment nodig heb! Op die manier kom je er sterker uit en zul je er geen spijt van krijgen.

https://zingevinggezocht.substack.com/p/een-onaangeraakt-lichaam-is-een-ongelukkig?utm_source=substack&utm_medium=email&utm_content=share